Reizen naar Tallinn

Hemelsbreed is de afstand tussen Amsterdam en Tallinn ongeveer 1460 kilometer. Daarmee ligt Tallinn ongeveer tweehonderd kilometer verder dan bijvoorbeeld Barcelona. Over de weg is de reisafstand naar Tallinn ongeveer 2100-2200 kilometer. Daar doe je bij normaal verkeer ongeveer 22 uur over. Ter vergelijking: naar Barcelona is het ruim 1500 kilometer, die je in ongeveer 13 en een half uur overbrugt met de auto. De meeste Nederlandse toeristen die Tallinn bezoeken verkiezen het vliegtuig. Ongeveer 94% van alle Nederlandse toeristen die op vakantie gaan komt daar per vliegtuig, ongeveer 5% met de boot (hoofdzakelijk cruiseboten), en nog geen één procent reist met de eigen auto of motor naar Tallinn.

Vliegen naar Tallinn

De afstand van nog geen vijftienhonderd kilometer tussen Tallinn en Amsterdam kun je per vliegtuig in iets meer dan twee uur overbruggen. Niet voor niets dat het overgrote deel van de toeristen voor deze comfortabele manier van transport kiest. Vanuit Nederland kun je met KLM en Estonian Air naar Tallinn vliegen. Je kunt alleen maar vanaf Amsterdam Schiphol Airport vliegen. Wie met een low budget airline wil vliegen die kan vanaf de Duitse luchthaven Weeze vliegen met Ryanair.

Vliegtickets naar Tallinn kosten gemiddeld ongeveer 150 tot 250 euro voor een retourreis. Als je op zoek gaat naar een vliegticket, kijk dan ook eventjes over de grens. Estonian Air vliegt ook vanaf Brussel en Düsseldorf. Misschien is een retourtje op de data dat jij dat wilt net iets goedkoper als je vanuit België of Duitsland vliegt. Houd ook de aanbiedingen van KLM in de gaten. Dankzij scherpe aanbiedingen kan KLM zomaar goedkoper zijn dan een prijsvechter als Ryanair.

Vliegen naar Tallinn

Van het vliegveld naar de stad

Luchthaven Tallinn Lennart Meri is voor reizigers zeer gunstig gelegen. Het vliegveld ligt ten zuidoosten van het centrum van de stad. De afstand van de luchthaventerminal naar het centrum van Tallinn bedraagt slechts vier kilometer. Met de taxi ben je dan ook binnen een kwartier in het centrum, tenzij er sprake is van serieuze problemen op de weg. Je kunt goedkoper naar het centrum reizen. Zowel bussen als minibusjes zullen indien je alleen of met twee personen reist goedkoper zijn. De taxikosten zijn in Tallinn echter in de meeste gevallen zo laag dat het niet de moeite waard is om per bus te reizen.

De grote angst van een toerist of zakenreiziger is om op een luchthaven te arriveren en vervolgens enorm afgezet te worden door een taxichauffeur. Soms zijn de prijzen helder en transparant, maar op veel bestemmingen is het vaak maar afwachten of je een goede taxichauffeur hebt die een gunstige route rijdt of je niet probeert op andere wijze een oor aan te naaien. Soms zijn mensen zelfs zo bang voor oplichting dat ze liever kiezen voor het openbaar vervoer dan voor de taxi, ook al zou een taxi handiger zijn. De oplossing is natuurlijk om vooraf je taxi te regelen zodat je vooraf exact weet wat je kwijt bent. Wij gebruiken daarom tegenwoordig vaak TaxiTender tijdens onze buitenlandse reizen.

Via Taxi2Airport.nl kun je vooraf exact zien wat jouw taxirit van of naar de luchthaven kost. Geen stress om de beschikbaarheid of angst om oplichting. Je weet immers vooraf exact wat je kwijt bent en de chauffeur staat op tijd te wachten op de luchthaven of pikt je op de afgesproken tijd op bij je hotel, appartement of elders. Je kunt je taxirit(ten) vooraf online boeken. Annuleren kan ook, als blijkt dat je reis uiteindelijk niet doorgaat!

Bekijk de prijzen op Taxi2Airport.nl voor taxiritten van/naar de luchthaven van Tallinn

Met de veerboot naar Tallinn

Er is een drukke veerverbinding tussen de Finse hoofdstad Helsinki en de Estse hoofdstad Tallinn. Sommige toeristen maken van deze verbinding gebruik om beide steden binnen één vakantie te bezoeken. De meest gebruikte veerboten zijn die van de maatschappij Tallink Silja. Tickets voor de veerdienst kun je boeken via www.tallinksilja.com. Een normale veertocht van Helsinki naar Tallinn duurt twee uur. Na aankomst kom je aan op de veerbootterminal van Tallinn. Voor de terminal staan taxi’s klaar die je binnen 10 tot 20 minuten naar je hotel in of rondom het centrum van Tallinn brengen.

Met de auto naar Tallinn

Wil je met je eigen auto (of motor) naar Tallinn reizen? Geen enkel probleem. Vanuit Nederland rijd je binnen 20 tot 24 uur naar Tallinn. Je overbrugt hierbij een afstand van meer dan tweeduizend kilometer. De route gaat via Duitsland, Polen, Litouwen en Letland. Een redelijk groot deel van de reis gaat over snelwegen. Op de route heb je geen tolvignetten nodig, ook niet in Estland zelf. Vergeet niet om je verzekeringsbewijs (groene kaart) en autopapieren mee te nemen. Ook een reservesleutel kan handig zijn voor het geval van verlies of diefstal van je originele sleutel.